הרצל 138
בית הבאר ברחוב הרצל 138 הוא מבנה היסטורי בן שלוש קומות, שהחל כמבנה חקלאי בהמשך לרחוב הרצל, בפרדס ממזרח ליפו וכלל בריכת אגירה ובאר. המבנה מייצג את תרבות בתי הבאר והפרדס ששגשגה בסוף המאה התשע עשרה ותחילת המאה העשרים באזור מישור החוף ויפו לאחר שיפור המצב הביטחוני והתעשרות בעלי האדמות. המבנה, תועד לראשונה ב-2016
ע"י נאור מימר אדריכלות ושימור בעמ
ומהווה דוגמא ייחודית לסגנון בניה של בית חלל מרכזי עם השפעות מודרניות המשנות את תבנית הבנייה המסורתית – והוא בעל ערך אדריכלי מיוחד בזכות שילוב יוצא דופן של הקמת קומות מעל לבריכת האגירה. את צורתו הסופית קיבל המבנה לאחר שהוסב לבית מגורים מפואר שכלל שתי קומות למגורים שהוקמו על בסיס המבנים החקלאיים.
באמצע המאה העשרים, הפכה דרום ת"א לחצר האחורית של העיר והמבנה המפואר הפך מארמון לבית מלאכה ונגריה. המבנה כמעט נשכח עד למהפך בו הוכרז כמבנה לשימור. כך אמנם ניצל המבנה מהריסה, אך נידון לתהליך ארוך של תכנון עד לתחילת הביצוע ב-2019. בחורף שעבר ניזוק המבנה קשות ובסופה גגו קרס ומשך אחריו אגף שלם של המבנה.
המבנה נמצא כעת בתהליך שיקום, שחזור ושימור מקיפים התהליך המהווה אתגר מיוחד למגוון בעלי מקצוע, מהנדסים (אינג' יעקב ויובל אכברט בע"מ), מנהלי פרויקט (שלו מוריוסף חברה להנדסה בע"מ), קבלן השימור אבנר גלעד ונאור מימר אדריכלי השימור של המבנה
שלב שיקום המבנה הקריטי הסתיים והסכנה ליציבותו הוסרה.
נגה נגרות משחזרת את החלונות במבנה ההיסטורי המשלב באופן ייחודי בין שיא הקדמה הטכנולוגית לבין שימור אופיו המיוחד של הבניין המקורי. חלונות העץ המקוריים יוחלפו בחלונות משוחזרים של התקופה אשר הוטמעו בתוך המבנה. החלונות בעלי זיגוג כפול כדי למנוע רעש חיצוני. להשלמת המראה ופונקציונליות השימוש, יתווספו גם תריסים מעץ מרנטי ודלתות עם נעילה כפולה המונעות כניסת רוח ורעש מהרחוב .
נגה נגרות: ניצנה 11 ת"א .